Dienstag, 3. März 2015

Vegane Frühlingszwiebel - Pancakes = Vegan Spring Onion Pancakes



For the english version of this recipe, please scroll down.

Frühlingszwiebel - Pancakes
Zutaten für 4 Stück

Pancakes

280g Mehl
225ml warmes Wasser
Erdnussöl
110g Frühlingszwiebel | gehackt
Salz | ich verwende Maldon

Dip

55ml helle Sojasoße
1 EL Reisessig
1/2 TL Sesamöl
1 TL Zucker
1/2 TL Ingwer | gehackt
1 Knoblauchzehe | gehackt

Für den Dip alle Zutaten miteinander verquirlen. Beiseite stellen.
Das Mehl für die Pancakes in eine große Rührschüssel geben und das warme Wasser langsam unterrühren. Den entstandenen Teig auf eine bemehlte Arbeitsfläche geben und drei- bis viermal durchkneten. Anschließend mit einem Messer in vier gleichgroße Teile schneiden. Ein Teil rund ausrollen und die Frühlingszwiebel darüber streuen. Den Teig dann drei- bis viermal zusammen falten, so dass die Frühlingszwiebeln gleichmäßig im Teig verteilt werden. Nun noch einmal rund ausrollen (Ø 20cm). Mit den übrigen drei Teiglingen wiederholen.

Ein große Pfanne auf mittlerer bis hoher Stufe erhitzen. Während die Pfanne heiß wird, die Pancakes auf beiden Seiten mit Erdnussöl bestreichen und etwas Salz bestreuen. Die Pancakes nacheinander auf jeder Seite 2 - 3 Minuten goldbraun backen. Danach auf einem Brett in Stücke schneiden und mit dem Dip servieren.




Spring Garlic Pancakes 
Yield: Makes 4 pancakes

Ingredients

Pancakes

2 cups all-purpose flour
1 cup warm water
peanut oil
1 cup spring onion | chopped
Salt | I used Maldon

Dipping Sauce

1/4 cup light soy sauce
1 tablespoon rice vinegar
1/2 teaspoon sesame oil
1 teaspoon sugar
1/2 teaspoon ginger | minced
1 garlic clove | minced

Make the dipping sauce by whisking together all the ingredients in a bowl. Set aside.
To make the pancakes, add the flour to a large mixing bowl and slowly stir in the warm water to form the dough. Transfer it to a floured board and knead three to four times. Using a knife, cut the dough ball into four even pieces. Take one ball of dough and, using a rolling pin, roll into a circle. Sprinkle the spring onion over the dough and fold it into itself three to four times, until the onion is evenly placed throughout the dough ball. Roll out again into a circle (app. 8 inches in diameter). Repeat with remaining dough.

Heat a large skillet to medium-high heat. While it’s heating, brush the pancakes on each side with peanut oil and sprinkle with a pinch of salt. Fry in the pan for 2-3 minutes, or until it turns golden brown. Flip the pancake and cook for another 2-3 minutes. Repeat with remaining pancakes. Transfer to a cutting board and cut into wedges. Serve with dipping sauce.

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